Even voorstellen: Remco Koenderman

Even voorstellen is een rubriek waarin producenten die betrokken zijn bij FloriWorld worden voorgesteld.

Jullie zijn hem of zijn naam vast vaker tegengekomen: Remco Koenderman. Remco is voor FloriWorld betrokken als fotograaf. Vandaag vertelt hij meer over zijn rol voor FloriWorld.

Remco Koenderman

Hoe en waarom ben je begonnen met fotografie?

Ik ben met fotografie in aanraking gekomen via mijn opa toen ik twaalf jaar oud was. Ik heb toen met fotorolletjes een serie gemaakt over molens. Voor deze serie won ik op school de eerste prijs én een eervolle vermelding. Dat was eigenlijk de start. Ik denk in beelden en heb dit gedurende al mijn werk ook bij bureaus altijd gebruikt. Het spel met licht is echt mijn expressie.

Er hangen nu bijvoorbeeld ook acht grote fotowerken van mij op Schiphol in een lounge. Het geeft een extra kick om mensen blij te zien worden van mijn werk.

Welk type fotografie vind je het leukste om te doen?

Moeilijk! Ik vind heel veel soorten fotografie leuk. Van documentair, behind the scenes, product, portret tot details en landschappen zoals voor één van de deelprojecten in FloriWorld. En nu ook fotografie in het water. Allround dus.

Wat vind je leuk aan FloriWorld?

Een bijzondere mooie beleving voor iedereen vanuit de hele wereld om de kleurrijke wereld van bloemen en planten te komen ontdekken. De betrokkenheid van de mensen werkend aan het project is nu al goed. Dat gaat absoluut opgemerkt worden.

Kun je in het kort een werkdag voor FloriWorld beschrijven?

Vaak kom ik op een locatie waar mensen uit de branche al vol passie over het product of traject zijn. Dan kan ik met de camera deze passie verbeelden in krachtige foto’s of video. Het schakelt dan erg mooi met de mensen en dat zie je direct terug in het beeld.

Wat is de leukste fotoshoot die je tot nu toe voor FloriWorld hebt gedaan?

Ze zijn serieus allemaal erg leuk en divers. Bloemen, video, making of, events, details. Een erg leuke FloriWorld shoot was die in april met het stuntteam in het bollenveld.

 

Een impressie van het werk van Remco Koenderman voor FloriWorld.